Bravčové mäso v mlieku

  • počet porcií: 6
  • príprava: 12 hod a 30min
  • dusenie: 2 hod.
Bravčové mäso v mlieku

Postup

Vrch mäsa si nakrojíme na niekoľko pásikov (nie hlboko). Zmiešame zmes z cesnaku, zeleru, cibulky, bobkového listu, klinčekov, šalvie a rozmarínu vtlačíme do nakrojených časti. Olejom pokvapkáme vrch. Môžeme ho pridať aj do zmesi. Zvyšok zmesi rozotrieme po celom mäse. Prelejeme bielym vínom a zakryjeme fóliou. V takomto náleve necháme mäso nažiť aj 12 hodín v chladničke.

Na druhý deň mäso opiečieme z každej strany do zlatista. Marinádu si precedíme a vylejeme do hrnca, v ktorom budeme mäso daľej pomaly dusiť. Po opečení si mäso vytiahneme na dosku a nakrájame na plátky. Takto nakrájané mäso vložíme späť do hrnca k marináde a zalejeme mliekom. Privedieme do varu a  následne necháme pomaly dusiť cca 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 1l mlieka
  • 2-5 strúčkov cesnaku
  • 2 plátky zeleru
  • 1 ks bielej cibule
  • 3 ks bobkového listu
  • Klinčeky
  • Stonka šalvie alebo rozmarínu
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 Pl olivového oleja
  • Soľ
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.