Eintopf s kuracím mäsom a slaninou

  • počet porcií: 6
  • príprava: 15min
  • varenie: 20 - 25min
Eintopf s kuracím mäsom a slaninou

Postup

V hrnci si rozpálime olej, osmažíme slaninu nakrájanú na kocky. Postupne pridávame nakrájaný pór a na kocky nakrájané kuracie prsia. Všetko spolu chvíľu smažíme. Keď je mäso zatiahnuté a pustí šťavu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Po chvíli pridáme kukuricu a hrach, zalejeme mliekom. Privedieme do varu, pridáme soľ a korenie.

Varíme 20-25 minút, tak aby zemiaky boli makké. Môžeme podávať s čerstvou bagetou.

Suroviny:

  • 2 Pl olivového oleja
  • 100 g oravskej slaniny
  • 2ks póru
  • 3 ks stredne veľkých zemiakov
  • 700 ml mlieka
  • 2 ks kuracích pŕs
  • 180 g hrášok - mrazený
  • 180 g kukurica - mrazená
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.