Limetkový cheesecake

  • počet porcií: 12
  • príprava: 25min
  • chladenie: 12 hod.
Limetkový cheesecake

Postup

Sušienky rozmixujeme a pridáme roztopené maslo. Do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 24cm dáme papier na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme  sušienkovú zmes. Takto pripravený korpus vložíme do chladničky, aby sa vychladil. Medzitým si dáme napučať do vody plátky želatíny. V mixéri vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme salco, tvaroh, šťavu z limetiek, kôru z limetiek a zohriatu želatínu. Vymiešame hladký a jemný krém, ktorý vylejeme na vychladené cesto.

Takto pripravený cheesecake dáme do chladničky na 12 hodín stuhnúť.

Suroviny:

  • 150 g sušienok
  • 70 g masla
  • 250 ml šľahačka 33%
  • 397 ml /1plechovka Salco
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 plátky želatíny
  • 6 limetiek
  • Limetková kôra z 2 limetiek
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.