Limetkový cheesecake
- počet porcií: 12
- príprava: 25min
- chladenie: 12 hod.
Postup
Sušienky rozmixujeme a pridáme roztopené maslo. Do okrúhlej formy na pečenie s priemerom 24cm dáme papier na pečenie a rovnomerne naň navrstvíme sušienkovú zmes. Takto pripravený korpus vložíme do chladničky, aby sa vychladil. Medzitým si dáme napučať do vody plátky želatíny. V mixéri vyšľaháme šľahačku, do ktorej pridáme salco, tvaroh, šťavu z limetiek, kôru z limetiek a zohriatu želatínu. Vymiešame hladký a jemný krém, ktorý vylejeme na vychladené cesto.
Takto pripravený cheesecake dáme do chladničky na 12 hodín stuhnúť.
Suroviny:
- 150 g sušienok
- 70 g masla
- 250 ml šľahačka 33%
- 397 ml /1plechovka Salco
- 250 g jemného tvarohu
- 2 plátky želatíny
- 6 limetiek
- Limetková kôra z 2 limetiek