Pečeňová paštéta
- počet porcií: 8
- príprava: 15min
- pečenie: 40min
- chladenie: 12 hod

Postup
Pečienku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do zapekacej misy a pridáme všetky suroviny, okrem džemu, nakrájané tiež nadrobno. Dáme piecť na 40 min. pri 190°C .
Upečenú, ešte horúcu zmes dáme do mixéra a pridáme brusnicový džem. Všetko rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením. Zmes preložíme do misky a dáme vychladnúť. Po vychladnutí zalejeme roztopeným a prepraženým maslom.
Necháme 12 hodín tuhnúť v chladničke.
Suroviny:
- 300 - 400 g kuracej pečienky
- 2 Pl kačacej masti
- 1 cibuľa biela
- 1 cibuľa červená
- 2-3 strúčiky cesnaku
- Šťava z 1 pomaranča
- 100 g oravskej slaniny
- 250 ml šľahačka 33%
- Rozmarín
- Soľ
- Čierne korenie mleté
- 30 g masla
- 2 Pl brusnicového džemu
