Pečeňová paštéta

  • počet porcií: 8
  • príprava: 15min
  • pečenie: 40min
  • chladenie: 12 hod
Pečeňová paštéta

Postup

Pečienku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do zapekacej misy a pridáme všetky  suroviny, okrem džemu, nakrájané tiež nadrobno. Dáme piecť na 40 min. pri 190°C .

Upečenú, ešte horúcu zmes dáme do mixéra a pridáme  brusnicový džem. Všetko rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením. Zmes preložíme do misky a dáme vychladnúť. Po vychladnutí zalejeme roztopeným a prepraženým maslom.

Necháme 12 hodín tuhnúť v chladničke.

Suroviny:

  • 300 - 400 g kuracej pečienky
  • 2 Pl kačacej masti
  • 1 cibuľa biela
  • 1 cibuľa červená
  •  2-3 strúčiky cesnaku
  • Šťava z 1 pomaranča
  • 100 g oravskej slaniny
  • 250 ml šľahačka 33%
  • Rozmarín
  • Soľ
  • Čierne korenie mleté
  • 30 g masla
  • 2 Pl brusnicového džemu
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.