Ryžový nákyp

  • počet porcií: 8
  • príprava: 35min
  • pečenie: 40min
Ryžový nákyp

Postup

Umytú ryžu uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.

Maslo, cukor, škoricový cukor a žĺtky vymiešame a pridáme do vychladnutej ryže spolu s nastrúhanými jablkami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do ryžovej masy.

Takto pripravenú zmes dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme pri 180 ° C  približne 40 min. Podávame s višnovým (marhuľovým) kompótom.

Suroviny:

  • 400 g ryže
  • 1l mlieka
  • Soľ
  • 100 g masla
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 bal. škoricového cukru
  • 200 g strúhaných jabĺk
  • Višňový kompót
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.