Tvarohová žemľovka

  • počet porcií: 6
  • príprava: 30min
  • pečenie: 45min
Tvarohová žemľovka

Postup

Všetky suroviny na omáčku, v ktorej budeme namáčať vianočku zmiešame. Vianočku nakrájame na centimetrové plátky, ktoré namáčame v pripravenej omáčke. Takto namočené plátky vianočky kladieme do nádoby, ktorú sme vymastili maslom. Nádobu môžeme vysypať kokosom.

Všetky suroviny na tvarohovú náplň zmiešame. Takto pripravenú náplň natrieme na namočené kúsky vianočky.

Druhú vrstvu namočenej vianočky, kladieme na tvarohovú náplň.

Dve bielka, ktoré nám zostali si vyšľaháme s tromi veľkými lyžicami práškového cukru a natrieme na vrchnú časť vianočky cca 15-20 minút pred dopečením. Dávame pozor, aby nám sneh zvrchu nezhorel.

Rúru predhrejeme na 180° C. Pečieme približne 45 min.

Suroviny:

  • 2 žĺtky
  • 2 Pl  práškového cukru
  • 2 Pl masla
  • 1 veľká vianočka
  • 500 ml mlieka

Tvarohová náplň:

  • 30 g masla
  • 30 g práškového cukru
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 vajcia
  • 1/2 citróna
  • 500 g tvarohu
  • 20 g mletých mandlí
  • Hrozienka
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.