Tvarohové pirohy

  • počet porcií: 4
  • príprava: 30min
  • varenie: 5-7min
Tvarohové pirohy

Postup

Suroviny na plnku zmiešame tak, aby sme dostali jemnú konzistenciu.

Z múky, vajca, soli a 200 ml vody si pripravíme hladké cesto, ktoré si rozvaľkáme. To začneme krájať na širšie pásiky cca 6 – 8 cm. Na jednu stranu ukladáme cca za lyžičku plnky a spojíme dva konce pásika a postláčame. Takto pripravené pirohy povaríme vo vriacej vode. Pirohy v miske polejeme roztopeným maslom a posypeme napríklad orechami, makom a.i.

Suroviny:

  • 200 ml zakysanky alebo bieleho jogurtu
  • 400 g hrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 180 g práškového cukru
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • Soľ
  • 350 g tvarohu
  • 2 Pl smotany na šľahanie
  • 2 Pl detskej krupice

Plnka:

  • 350 g tvarohu
  • 2 Pl smotany na šľahanie
  • 2 Pl detskej krupice
  • 1 vajce
  • Štipka soli
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.