Tvarohový strúhaný koláč

  • počet porcií: 20
  • veľký plech:
  • príprava: 45min
  • pečenie: 30min
Tvarohový strúhaný koláč

Postup

Zmiešame všetky suroviny na cesto a vytvoríme hladké kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Takto rozdelené cesto vložíme do chladničky na 30 minút.

Prvú časť nastrúhame na väčší plech. Medzitým si pripravíme plnku, ktorú natrieme na prvú vrstvu cesta. Na plnku môžeme poukladať ľubovoľné ovocie.

Druhú časť cesta nastrúhame na plnku s ovocím. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 minút.

Postup prípravy plnky: V jednej miske pripravíme sneh. V druhej miske zmiešame tvaroh, žĺtka, práškový cukor a spojíme so snehom.

Suroviny:

  • 400 g špaldovej múky
  • 250g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 3 Pl kakaa

Plnka:

  • 750 g tvarohu
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 žĺtky
  • 4 bielky
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.