Zemiakový chlieb

  • počet porcií: 6
  • príprava: 90min
  • pečenie: 40min
Zemiakový chlieb

Postup

Všetky suroviny na chlieb zmiešame aj s kváskom a necháme kysnúť 30min. Z nakysnutého cesta vytvarujeme bochník a dáme do ošatky na chlieb na ďalších 30 min. Potom chlieb vyklopíme z ošatky, narežieme a presunieme na plech do vzhriatej rúry.

Pečieme na 240°C so záparou 10 min. Potom vyberieme záparu a pečieme ďalej na 180°C 30 – 40 minút. Po dopečení chlieb postiekame vodou a necháme vychladnúť.

Kvások:

Zohrejeme mlieko, pridáme čerstvé droždie, med a posypeme trochou múky. Necháme kysnúť 5-10 minút.

Suroviny:

  • 100 ml mlieka
  • 42g čerstvého droždia
  • 1 Pl múky 00
  • 1 Pl medu
  • 200 g zakysanky
  • 200 – 250 g strúhaných zemiakov
  • 150 g ražnej hladkej chlebovej múky
  • 450 g T650 hladkej múky
  • 4čl soľ
  • Rasca
  • 2Pl oleja
  • 1Pl octu
  • Chia, slnečnicové alebo tekvicové semiačka
decor

Zadajte svoj email a vychutnajte si čerstvé novinky a akcie!

Príhlasením na newsletter súhlasíte so spracovaním osobných údajov.